✓ Gratis verzenden vanaf €100,- in Nederland
✓ Voor 17:00 besteld, de volgende werkdag verzonden.
✓ Echt persoonlijk, orthomoleculair advies
✓ Nederlands product; alles is GMO-vrij
30 Dagen detox in februari – Doe jij mee?
7 januari 2022
Basis suppletie: bij déze 4 supplementen heeft bijna iedereen baat
21 maart 2022
30 Dagen detox in februari – Doe jij mee?
7 januari 2022
Basis suppletie: bij déze 4 supplementen heeft bijna iedereen baat
21 maart 2022

Verandering

Bij vrouwen verandert ons lichaam na je veertigste. Dat begint subtiel, maar is na een tijdje niet meer te missen. Het varieert van wat slappere huid (hallo rimpels), hormonale perikelen (hebben jullie het ook zo warm ineens?), randjes en bandjes waar we ze niet willen tot het verlies van energie.

Is het alleen maar kommer en kwel en ‘het begin van het einde’ zoals ik weleens gekscherend hoor? Zeker niet! 40+ is juist een fase waarin je vaak veel meer jezelf kan zijn, het ‘moeten’ er een beetje af gaat en je je zelfverzekerder voelt. Plus, van bovengenoemde klachten hoef je geen last te hebben, daar kun je echt wat aan doen. In dit artikel behandelen we 5 supplementen en tips om je hierbij te helpen. Doe er je voordeel mee!

Vitamine D3

We maken Vitamine D3 in ons lichaam aan onder invloed van zonlicht. Maar, doordat we vaak binnen zijn doen we in de zomer meestal onvoldoende op om de winter goed mee door te komen. Dat merken we aan bijvoorbeeld vermoeidheid/somberheid. Daarnaast ondersteunt vitamine D de werking van ons immuunsysteem, en is belangrijk voor de instandhouding van de botten. En aangezien de kans op osteoporose (botontkalking) groter wordt wanneer je in de overgang komt, is vitamine D3 super belangrijk. Het is namelijk de transporter van calcium naar onze botten. Een kwalitatieve vitamine D3 is cholecalciferol, je neemt deze het beste in bij de warme maaltijd.

Visolie/ Omega 3

Lust je geen vette vis? Of eet je het niet vaak? Dan krijg je minder omega 3-vetzuren binnen. Zonde! Omega 3 is belangrijk voor je hersenen, hart en bloedvaten én voor je huid. Daarnaast spelen ze een rol in het reguleren van ontstekingsprocessen. En juist chronische ontstekingen liggen vaak aan de basis van veel hormonale problemen. Vetzuren zijn essentieel (lees: je kunt ze zelf niet aanmaken). Een goede omega 3 visolie bevat geen zware metalen, heeft een toegevoegd anti oxidant en neem je het beste bij de warme maaltijd. Let bij het kopen van je supplement op of het een hoge concentratie EPA en DHA heeft (beiden minimaal 250 mg). Liever vegan? Algenolie is dan hét alternatief!

Collageen

Collageen zit in al je weefsels. In je huid, spieren, pezen, gewrichten en bloedvaten. Vanaf je 30e neemt de hoeveelheid collageen af, waardoor je weefsels achteruit gaan. Klinische studies hebben aangetoond dat het gebruik van collageen leidt tot een aanzienlijke verbetering van de huidelasticiteit, een afname van rimpels en een toename van collageenaanmaak. Ook wordt er meer hyaluronzuur aangemaakt. Het fijne resultaat: een stevige en gladdere huid! De aanmaak van collageen wordt versterkt door het eten van eiwitten, koolsoorten, bladgroenten en rode vruchten.

Q10

Q10 kennen we vooral uit de reclames voor anti aging huidproducten. Wat veel mensen niet weten is dat Q10 ook een sleutelrol speelt bij de energieproductie in de mitochondriën, de zogenaamde ‘energiefabriekjes’ van onze cellen. In die kleine onderdeeltjes van onze cellen vindt op elk moment energieomzetting plaats. Q10 speelt een cruciale rol in het biochemische proces van die mitochondriën, die 95% van de celenergie produceren. Onmisbaar als je je energiek wil voelen dus!

Hormonale adaptogenen

Zoals gezegd verandert na ons 40e onze hormoonhuishouding. Dit kan variëren van oestrogeen-, progesteron- of testosterontekort of juist een overschot hiervan. Deze geleidelijke veranderingen worden versterkt wanneer we (chronische) stress ervaren. Dit komt omdat stress ons overlevingsmechanisme is en dus altijd voorrang heeft op welk proces dan ook. Dus ook bij de lever die hormonen moet verwerken/omzetten. Omdat wij in een nogal stressvolle samenleving leven loopt dit wel eens spaak.

Adaptogenen (letterlijk ‘aanpassers’) kunnen ons helpen om deze hormoonbalans te ondersteunen. Denk dan aan stoffen als Ashwaganda, Vitex of zilverkaars. Mooier nog is als meerdere adaptogenen samen in 1 product zitten, zoals in onze Vrouw in Balans.

Uiteraard is het niet nodig al deze supplementen te gebruiken. Kies wat het beste bij jou past. Bijvoorbeeld door deze vragenlijsten in te vullen. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige natuurlijke supplementen. Het is onze droom om jou je energieker, gezonder en fitter te laten voelen. En dat op een relaxte manier, zonder poespas! We zijn persoonlijk bereikbaar voor jou, dus heb je vragen? Laat het ons weten via [email protected].

Geef een reactie