✓ Gratis verzenden vanaf €100,- in Nederland
✓ Voor 17:00 besteld, de volgende werkdag verzonden.
✓ Echt persoonlijk, orthomoleculair advies
✓ Nederlands product; alles is GMO-vrij

Basis suppletie: bij déze 4 supplementen heeft bijna iedereen baat

tanja en sabine
Supplementen voor vrouwen vanaf 40 jaar
21 februari 2022
vrouw
De overgang – alleen maar ellende?
13 april 2022
tanja en sabine
Supplementen voor vrouwen vanaf 40 jaar
21 februari 2022
vrouw
De overgang – alleen maar ellende?
13 april 2022
Show alles

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Het is genoeg energie hebben om van het leven te genieten. Voor veel mensen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Omgevingsfactoren zoals stress, vervuiling en overprikkeling vragen veel van onze fysieke en mentale gezondheid. Belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Met gezonde, gevarieerde voeding kom je al een heel eind. Maar basis suppletie kan nét dat beetje extra ondersteuning bieden. Hieronder lees je meer. 

Supplementen leveren voedingsstoffen die van nature aanwezig zijn in voeding. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kom je een heel eind. In praktijk blijkt het alleen voor veel mensen lastig om dagelijks gezond én gevarieerd te eten. Daarnaast hebben we te maken met factoren zoals milieuvervuiling en stress. Hoe meer je lichaam wordt belast, hoe meer vitaminen en mineralen het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan. Deze tekorten kunnen per persoon verschillen. Er bestaan dan ook geen supplementen die iedereen gegarandeerd nodig heeft. Toch is basis suppletie voor veel mensen een goed idee. Hieronder vind je 4 supplementen die nuttig zijn als aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Multi

Het gaat er niet alleen om dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De balans tussen al die micronutriënten is óók belangrijk. Het zijn allemaal radartjes die samenwerken. Simpel gezegd, suppletie begint met een goede multi. Hoe kies je een goede multivitamine? Lees de etiketten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het supplement natuurlijke, goed opneembare vormen van een voedingstof bevat. Zo is vitamine B6 in de vorm van pyridoxaal-5-fosfaat beter opneembaar dan in de vorm van pyridoxine. Vitamine B12 wil je het liefst in de vorm van methylcobalamine innemen, in plaats van cyanocobalamine. Let bij er bij mineralen op dat het geen -oxide vorm is maar bijvoorbeeld een -bisglycinaat. Kijk tot slot naar de doseringen.

Vitamine D3

Een nutriënt waar menig Nederlander meer van kan gebruiken is vitamine D. We maken dit in ons lichaam aan onder invloed van zonlicht. Vooral in de winter ligt dus een tekort op de loer, en daar kun je flink vermoeid en somber van worden. Daarnaast ondersteunt vitamine D de werking van ons immuunsysteem en is het een belangrijke vitamine voor de instandhouding van de botten. Een hoogwaardige vorm van vitamine D is cholecalciferol, je neemt deze het beste in bij de warme maaltijd.

Magnesium

Magnesium is het ‘anti-stressmineraal’ en helpt je tot rust te komen. Hoe meer fysieke of mentale stress je hebt, hoe meer magnesium je verbruikt en dus nodig hebt. Magnesium draagt bij aan vermindering van vermoeidheid en het herstel van je spieren. Menig modern mens kan daar wel wat extra hulp bij gebruiken. De best opneembare vorm is een magnesiumbisglycinaat. Gekoppeld aan taurine met toevoeging van B6 vormt het een heel sterk synergetische combinatie voor optimale werking. Je neemt het het beste voor het slapen, om dieper en meer ontspannen te slapen, en om uitgeruster wakker te worden.

Omega 3

Lust je geen vette vis, of eet je het niet vaak? Dan krijg je minder omega 3-vetzuren binnen. Zonde! Omega 3 is namelijk ontzettend belangrijk voor je hersenen, hart en bloedvaten. Daarnaast spelen Omgea 3 vetzuren een rol bij het reguleren van ontstekingsprocessen. Ze zijn essentieel (lees: je kunt ze zelf niet aanmaken). Voor zwangere vrouwen is dit supplement extra belangrijk, want het draagt bij aan de foetusontwikkeling. Ook bij een vetzuur-supplement is de kwaliteit van groot belang. Controleert de fabrikant bijvoorbeeld op de aanwezigheid van zware metalen? En bevat het een antioxidant (zoals vitamine E) om ‘bederf’ te voorkomen? Een vetzuur-supplement neem je het beste bij een (warme) maaltijd. Let tot slot bij het kopen van je supplement op of het een hoge concentratie EPA en DHA heeft (beiden minimaal 250 mg).

Uiteraard is het niet altijd nodig al deze supplementen te gebruiken. Kies wat het beste bij jou past. Bijvoorbeeld door deze vragenlijsten in te vullen. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige natuurlijke supplementen. Het is onze droom om jou je energieker, gezonder en fitter te laten voelen. En dat op een relaxte manier, zonder poespas! We zijn persoonlijk bereikbaar voor jou, dus heb je vragen? Laat het ons weten via [email protected].

Geef een reactie